Malmö Museer

Våra virtuella utställningar på Slottsholmen

Till Malmö Museers hemsida

Malmöhus Slott

Ledtrådar

Är stenåldern huggen i sten? Vi har i skolan fått lära oss att efter istiden kom jägare till nuvarande Norden för att senare bli bofasta och börja odla. Men nya sensationella forskningsrön visar att människor förflyt­tade sig på helt andra sätt än hittills trott. Olika grupper kom till nuvarande Skåne med flera tusen års mellanrum. De hade med sig nya kunskaper och levnadssätt. Bönder kom från Anatolien i Turkiet och herdar från den ryska stäppen anslöt till jägarna.

Malmöhus Slott

Augusta Lundin

Augusta Lundin (1840–1919) anses vara den första ”riktiga” couture-sömmerskan i Sverige. Hennes kreationer följde det europeiska modets strömningar och bars av kungahuset och överklassen, men även kulturvärlden.

Malmöhus Slott

Skånska dinosaurier

Skånska dinosaurier och andra jättegamla djur är en utställning som handlar om jordens urtid fram till nutid med Skåne i centrum. Välkomna på en resa på 4,6 miljarder år!

Malmöhus Slott

Akvariet

Möt fiskar, reptiler, spindlar och andra kallblodiga djur öga mot öga. Upptäck djurens fantastiska sätt att hitta mat, gömma sig eller luras. Se Nemo och hans vänner från korallreven, fiskar utan ögon och giftormen med världens längsta huggtänder.